Bewaren van moedermelk

De richtlijnen voor het bewaren en opwarmen van moedermelk zijn een tijdje geleden aangepast:

Je kan moedermelk nu bewaren:
Op kamertemperatuur (19-22°C): Tot 4 uur.

In de koelkast (4°C of lager): Tot 4 dagen. Bewaar de melk in het koudste deel van de koelkast.

In de diepvries (-18°C of lager): Tot 6 maanden. Voor optimaal behoud van voedingsstoffen, kun je de melk het beste binnen 3 maanden gebruiken.

Tips voor bewaren en ontdooien:

Gebruik schone, afgesloten flesjes of speciale moedermelkbewaarzakjes.

Label de melk met de datum van afkolven.

Ontdooi ingevroren moedermelk langzaam in de koelkast of snel in warm water. Niet in de magnetron.

Na ontdooien kan moedermelk nog 24 uur in de koelkast bewaard worden, maar niet opnieuw ingevroren.

Zorg altijd voor goede hygiëne bij het afkolven en bewaren van de melk.

Je mag niet ingevroren moedermelk nu 2 keer au bain marie opwarmen indien nodig.

Previous
Previous

Powerkolven

Next
Next

Tummy time